Halloween-süti
2008.10.04. 14:16
Hozzávalók: 20 dkg tökhús meghámozva, kimagozva, 5 dkg vaj, 10 dkg dió, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 12 dkg liszt, 1 tojás, 3 dl joghurt, 0,5 dl étolaj, kevés só, őrölt fahéj, szódabikarbóna, liszt, reszelt szerecsendió, gyömbér és szegfűszeg, 25 dkg marcipánmassza, 15 dkg porcukor, narancs és zöld ételszínezékhez
A tökhúst puhára főzöm, pürésítem, a diót egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítom, a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget, a gyömbért, a sütőport, a szódabikarbónát, a lisztet, kevés sót, a diót és a tökpürét összedolgozom. Felverem a tojást, hozzáadom az olajat és a joghurtot, majd a tökös masszához öntöm, az egészet még egyszer átkeverem. A muffin- vagy sütőformákat kivajazom, liszttel meghintem. A masszát elosztom a formákba, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm. A marcipánt és a porcukrot összegyúrom, megfelezem. Az egyik felét a narancsszínű, a másik felét a zöld ételfestékkel megfestem. A narancsszínű részt vékony csíkokra vágom, és a sütiket beborítom vele. A zöld marcipánból kis leveleket és tökszárat formázok, majd ezzel díszítem a tököket.
|