Halloween napi tökleves
2008.10.04. 13:57
Hozzávalók: 1 nagy tök, 1 fej vöröshagyma, 1 egész gyömbér, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, 0,5 l erőleves, 3,5 dl narancslé, 2 dl tejszín, currypor, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió
• a díszítéshez kevés vágott petrezselyem
A tök tetejét levágjuk, a magját és a rostjait eltávolítjuk, a húsát kivájjuk, feldaraboljuk, a tököt pedig sütőbe helyezzük és megpirítjuk. A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk, a gyömbért meghámozzuk és apróra szeljük. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük benne a tökhúst, a hagymát, a fokhagymát, valamint a cukrot. Az elegyet állandó kevergetés mellett felöntjük az erőlevessel, és fedő alatt puhára pároljuk. Az elkészült levest átturmixoljuk, hozzáadjuk a narancslevet és a tejszínt, végül még egyszer összeforraljuk, sózzuk, borssal, curryvel és szerecsendióval ízesítjük. A forró levest tálalás előtt a tökbe merjük, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
|