Sertsborda tkkrettel
2008.10.04. 14:05
Hozzvalk (1 adaghoz): 5 dkg vaj, 30 dkg tk, 5 db gyngyhagyma, 0,5 teskanl zldbors, 7 szl kakukkf, 1 szelet sertsborda (25 dkg), 1,5 dl hsleves (kockbl), 1,5 evkanl almaecet, 1 evkanl olaj, csipet cukor, s, bors
4 dkg vajat kis kockkra vgva kifagyasztunk. A tkt meghmozzuk, hst 1 cm-es hasbokra aprtjuk, a gyngyhagymkat meghmozva negyedeljk. A zldborsot nagyolva aprtjuk. A kakukkf leveleit letpjk. A sertsbordt enyhn kiverjk, szleit kicsit bevgjuk, szzuk, borsozzuk, a maradk olajon s vajon ers tzn mindkt oldalt 5-5 percig elstjk. Elmelegtett stben 200 fokon barntjuk. A hagymkat a slt zsiradkban tpirtjuk, hozzadjuk a tkt, zldborst, a csipetnyi cukrot, s egytt pirtjuk. A hslevessel feleresztve 7 percig forraljuk. A vgn sval, borssal, cukorral, almaecettel, a kakukkflevelekkel utn zestjk. Tlalskor a forr telre rszrjuk a vajkockkat.
Elksztsi id: 45 perc
Egy adag: 1872 kJ/508 kcal
Ajnlott ital: szraz vrsbor
|